Hogyan készül?

A technológiának három alappillére van, speciális festék, speciális papír és az emblémázni kívánt felület poliészter tartalma. A grafikát digitális nyomtatóval, a már említett szublimációs festékkel kinyomtatjuk egy speciális papírra, ami kimondottan erre a technológiára lett kifejlesztve. Ez után a megfelelően kinyomtatott grafikát egy vasalóprés segítségével (amelynek típusát a munkadarab határozza meg) 197-200 C -on 60mp időintervallumban kb: 5-6bar nyomáson hőpréseljük. Ekkor alakul ki a szublimáció, a hő hatására a papíron levő vizesbázisú festék elkezd párologni, a nyomás segítségével a gőz csak egy irányba és nagyon koncentrált módon tud haladni, így kapunk megfelelő határvonalat. A festékben lévő atomok és az emblémázni kívánt termékben (vagy felületén) lévő szénatomok oldhatatlan szublimációs kötést alkotnak. A technológia előnye hogy a festék nem csak a felületen hanem az anyag pólusaiban is megtalálható.
A többi digitális transzfernyomtatási eljárással szemben (lézeres, tintasugaras, vizes), itt a végső nyomtatott felület teljesen homogén, élénk színű, a tinta kitapinthatatlan és eltávolíthatatlan! Pl. A kerámia bögre nyomtatott felülete ugyanolyan fényes és sima marad mint a nem nyomtatott részén, vagy textilek esetében a műszálas anyagok nyomott felülete ugyanolyan lágy esésű és fényű marad mint a nem nyomtatott részeken!

A szublimációs eljárásról

A szublimáció ami röviden annyit takar, hogy maga a termék anyagát festjük meg így rendkívül tartós lesz hosszú távon, legyen szó pólóról vagy bármi más ajándék tárgyról. textileket 40° lehet mosni kifordítva, szárítógép az tilos nekik. Textiltél annyi a hátránya, hogy poliészter anyagra lesz a legtartósabb  ami annyit takar 70% poliészter 30% pamut, ettől nagyobb arányba eltérőre már nem ajánljuk.

Flex fóliás eljárás

A flex fólia egy nagyon jó minőségű vágható, és  rugalmas anyag  utána hőpréssel vasalható textilre ami lehet bármely anyagból. ezzel az eljárással lehet a már 100% pamutra is dolgozni .

ide egy kép erről(gépről stb)

Ide egy kép a másik eljárásról

Termék újdonságok

Gyere és nézd meg, miket tudunk készíteni!

Ugrás a termékekre

Az összes termék listázása
Klikk ide!